2019-05-17 12:50:00

Terenska nastava učenika četvrtih razreda - posjet Policijskoj upravi u Požegi

Dana 16.svibnja 2019. godine učenici su četvrtih razreda matične i područnih škola zajedno sa svojim učiteljicama posjetili Policijsku upravu u Požegi. Riječ je o prvoj komponenti projekta „Zajedno više možemo“ i to „Mogu ako hoću – 1 “ za učenike četvrtih razreda.

Cilj je prve komponente projekta upoznavanje s radnim okružjem i načinom rada policije kako bi učenici prihvatili policiju kao prijatelja pomagača tijekom procesa odrastanja. U okviru posjeta učenici kroz interaktivni pristup upoznaju zaštitnu ulogu policije te načine na koje se mogu obratiti za pomoć.

Na predavanjima policijskih službenika i predavača Obiteljskog centra učenici su educirani o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalaska predmeta vezanih za drogu, nasilje, vandalizam i drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih oblika ponašanja.

Učenici su imali priliku upoznati kontakt policajca i poslušati njegovo predavanje; posjetiti ćeliju i dati otisak prstiju, a najzanimljiviji dio bio im je isprobavanje opreme interventne policije. Na kraju su učenici dobili letak „Mogu ako hoću“ čiji se sadržaj temelji na preventivno – sigurnosnom aspektu.

Nakon Policijske uprave posjetili su i humanitarni sajam „Marijini obroci“ u dvorištu Osnovne škole Antuna Kanižlića gdje su sudjelovali u humanitarnom programu.

 


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika