2019-10-02 12:06:08

Učenici bodrili natjecatelje u Međunarodnoj biciklističkoj utrci CRO Race

U razdoblju od 1. do 6. listopada 2019., održava se međunarodna biciklistička utrka „CRO race” kroz Hrvatsku. U sklopu prve etape utrke (Osijek-Našice-Kutjevo-Pleternica-Velika-Požega-Pakrac-Lipik), biciklisti i biciklistički timovi 1. listopada su prošli područjem Požeško-slavonske županije.

Na ovogodišnjoj utrci sudjeluje ukupno 18 svjetskih timova iz kategorija natjecanja World Tour, Pro Continental i Continental koji će voziti kroz šest etapa na trasi duljine od ukupno 1022 kilometra. Cro race ove je godine tako okupio timove iz Australije, Bahreina, Izraela, Kazahstana, Nizozemske, Njemačke i Poljske, dva tima iz Sjedinjenih američkih država, Francuske, Italije i Slovenije te tri tima iz Austrije. U sklopu prve etape na relaciji Osijek-Lipik biciklisti su vozili kroz naše mjesto, pored naše škole gdje su ih tom prigodom bodrili svi naši učenici i učitelji.

U svijet je poslana turističko-sportska razglednica naše županije jer utrku prenosi Hrvatska radiotelevizija s deset sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran na Eurosportu u trajanju od dva sata – dio etape Požega – Lipik, a ukupna trasa će biti prikazana preko sažetaka i snimaka. TV prijenos će zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. emitirati brojne televizijske postaje s čak šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji u čak 160 zemalja.

 

 

 

 


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika