2019-10-18 09:44:18

Kruh je simbol života

Učenici su obilježili dane slavlja i blagoslova hrane

KRUH JE SIMBOL ŽIVOTA

Dana 16. listopada 2015. u holu matične škole učenici su razredne nastave uz pomoć svojih učiteljica pripremili recitacije, igrokaze i pjesme povodom Dana kruha – posebnih dana slavlja i blagoslova hrane koju dobivamo od plodova zemlje.

Prigodni program započeo je u 16 sati uvodnim govorom voditeljice Dorje Pavlović u kojem je pozdravila sve prisutne – roditelje, učitelje, vjeroučitelja i župnika. Podsjetila ih je da je kruh simbol života, obitelji, sklada, dobrote i ljubavi. Za početak je mali pjevački zbor pod vodstvom učiteljice Barbare Glasnović Pavić izveo Jesensku pjesmu.

Potom su učenici drugog razreda ( Hana Pravdić, Matea Kraljević, Dora Andrijević, Ivan Katavić, Petra Jurić, Antonija Brković i Marko Kraljević ) izveli recitacije Kad je jesen, Jabuke i Pekar. Njih je uvježbala njihova učiteljica Štefica Raucher.

Kome sve treba ponuditi kruh, otkrili su krasnoslovima učenici trećeg razreda pod vodstvom učiteljice Ivane Glavaš. Učenici Josipa, Marta i Alessandro izrecitirali su pjesmu Ponudi kruh, a Gabrijel, Luka, Lukas, Neo i Matija otkrili su što radi pekar u istoimenoj pjesmi. Još su jednu tajnu sa svima podijelili Gabi, Leona, Viktor, Iva i Dora – zašto je blago danu koji počne mirisima kruha.

Naši su najmlađi učenici otpjevali pjesmu Na kiši uz prigodnu koreografiju. U tome im je pomogla njihova učiteljica Ivona Barun – Tomaić. Program su nastavili učenici četvrtog razreda izvedbom igrokaza Ostvaren san kojim su prikazali životni put jednog zrna.

Za kraj je programa mali zbor otpjevao pjesmu Kruše života, a potom je župnik Mario Sanić blagoslovio sve plodove koje nam je Bog darovao za život. Svi su prisutni bili pozvani na kušanje slatkih krušnih proizvoda koje su pripremile vrijedne mame i bake.


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika