2019-10-29 09:01:59

Obilježen Međunarodni dan školskih knjižnica

28. listopada 2019. godine, suradnjom učiteljice engleskog jezika i školske knjižničarke, obilježen je Međunarodni dan školskih knjižnica.

Međunarodni dan školskih knjižnica (International School Library Day) obilježava se u u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, zadnji ponedjeljak u listopadu.

U našoj je školi ovaj dan obilježen radionicom engleskog jezika za učenike 5.a razreda. Radionicu je vodila učiteljica engleskog jezika Zrinska Šantak u suradnji s knjižničarkom. Na početku su učenici na engleskom jeziku razgovarali o knjigama i o knjižnici. Uslijedilo je gledanje i slušanje on-line slikovnice "Lola in the library" nakon koje su učenici odgovarali na učiteljičina pitanja vezana uz tekst. Potom su riješili listić na kojem su morali prekrižiti sve ono što ne pripada u knjižnicu. Učenici su zatim dobili zadatak u skupinama; knjižničarka im je pripremila građu koju su morali razvrstati po skupinama i smjestiti je na odgovarajući stolac. Trebali su prepoznati i razvrstati knjige, slikovnice, DVD-e, CD-e, enciklopedije, rječnike, časopise i društvene igre. Nakon predstavljanja skupinskog rada, učenici su rješavali listić na kojem su zadane pojmove morali povezati s knjižnicom ili knjižarom,a potom su pojedinačno prevodili zadane pojmove vezane uz knjižnicu te ih stavljali na ploču.

 

 

 

 


 


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika