2019-11-11 08:19:46

Lutkarska predstava

Kreativan nastup učenika 5. a razreda

LUTKARSKA PREDSTAVA

U petak, 8. studenog 2019. godine, učenici su 5. a razreda imali ponešto drugačiju nastavu obrade književnog djela za cjelovito čitanje – osmislili su lutkarsku predstavu „Bajka o ribaru i ribici“.

Radeći u skupinama, imali su zadatak pripremiti lutkarsku predstavu na temelju bajke koju su obradili na satu Hrvatskoga jezika, a to je Bajka o ribaru i ribici, Aleksandra Puškina. Liste za procjenu rada u skupini dobili su još početkom listopada kako bi mogli provjeravati svoj rad i uvidjeti što bi još trebali učiniti. Na taj su način preuzeli odgovornost za svoj rad, kao i za rad same skupine. Osim toga, trebali su izraditi i potrebne lutke za predstavu ( starac, starica i ribica ), kao i predmete potrebne za slijed događanja u predstavi ( korito, kuća, dvorac i kruna ). U izradi lutaka i predmeta pokazali su veliku kreativnost, naravno uz pomoć roditelja.

Iako su na kraju priznali da im je puno lakše glumiti bez lutaka, prema izlaznim karticama 70% učenika je potvrdilo da ih je veselio rad na realizaciji predstave, a 83% ih je izrazilo zadovoljstvo ovakvim načinom rada.


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika