2019-11-15 12:51:00

Izlet članova Vijeća učenika u Nježić -Markovac – Smoljanovce

POSJET SLABO NASELJENIM MJESTIMA OPĆINE

 

Dana 14. studenog 2019. predstavnici su Vijeća učenika naše škole, od prvog do osmog razreda, posjetili slabo naseljena mjesta Općine Velika.

U organizaciji Općine i voditeljice Vijeća učenika, pedagoginje Marije Garić, predstavnici su Vijeća imali priliku upoznati slabo naseljena i podosta nepoznata mjesta svoje općine. Prvo su posjetili baku u Nježiću koja je jedini stanovnik tog sela. Učenici su baki pripremili vrećicu poklona i vlastite likovne radove, a predsjednik Vijeća odsvirao joj je pjesmu na samici te su se na taj način svi zajedno razveselili.

Potom su učenici posjetili Markovac i imanje na kojem se uzgajaju konji, pčele, svakakvi cvjetovi i začinsko bilje ( neven, origano, majčina dušica i menta ). Vlasnici imanja počastili su goste svojim prirodnim čajem, kolačem i kruhom s medom. Na imanju je bilo i prekasnih pasa i mačaka.

Naposljetku su učenici posjetili jednu baku i djeda koji skromno, ali sretno žive u Smoljanovcima. Pričali su im o svojoj obitelji i podijelili s njima svoj način života. I njima su učenici uručili poklon i svoje likovne uratke. Na kraju su se vratili zadovoljni i sretni u školu jer su vidjeli drugačiji način života u okolnim mjestima svoga kraja koji je vezan uz prelijepu prirodu.

                                                                                                            Ana Zec, VIII.a


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika