2020-01-24 13:35:52

Obilježen Međunarodni dan zagrljaja

Članice  su Podmlatka Crvenog  križa darivanjem besplatnih zagrljaja obilježile 21. siječanj – Međunarodni dan zagrljaja.

U sklopu projekta „Pružimo djeci ruku ljubavi“, pedagoginja je Marija Garić zajedno s učenicama, članicama Podmlatka Crvenog križa naše škole, organizirala  darivanje besplatnih zagrljaja povodom obilježavanja Međunarodnog dana zagrljaja. Toga su dana učenice, pod velikim odmorima u holu školu, pozivale prisutne da im se pridruže kako bi im udijelile besplatan zagrljaj, uz koji su dobili i neizostavni osmijeh. Učenice, koje su davale zagrljaje, bile su uzbuđene, a primatelji su bili iznenađeni jer ove godine po prvi put obilježavamo taj dan.

Inače, Međunarodni je dan zagrljaja prvi put obilježen 1986. godine u Michiganu.

Psiholozi kažu da će vam pet do šest zagrljaja na dan učinit život dužim i ljepšim, a zaključio je to i američki svećenik Kevin Zaborney još 1982. koji je današnji dan proglasio Međunarodnim danom zagrljaja.
Da grljenje ima u najmanju ruku ljekovita svojstva, potvrđuju i riječi psihologinje Virginije Satir koja kaže kako je čovjeku potrebno četiri zagrljaja na dan da bi preživio.
Osam zagrljaja dnevno treba nam da bismo se održali, a dvanaest zagrljaja na dan da bismo napredovali. Svjetski poznati psiholog Jack Canfield u svojoj teoriji o grljenju navodi kako je grljenje zdravo, posve prirodno i praktički savršeno.


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika