2020-02-20 13:12:23

Prvašići sudjelovali u eTwinning projektu „Spread the love“

Učenici su prvog razreda proteklih mjesec dana sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu „Spread the love“ u kojem su sudjelovali učenici i učitelji iz Malte, Ukrajine, Rumunjske, Portugala, Španjolske, Poljske, Češke, Turske i Hrvatske.

Autorica je projekta je učiteljica razredne nastave s Malte koja je ovaj projekt predstavila kao kratki projekt koji može polučiti veliki utjecaj jednostavnim širenjem ljubavi i pokazivanjem svima kako ljubav nema granica, osobito u očima i srcima djece. U našoj je školi projekt provodila knjižničarka.

Cilj je projekta širiti ljubav putem fotografija, videa, crteža, itd.. tijekom zajedničke suradnje kako bi se u svakoj školi koja sudjeluje izradio pano za Valentinovo, na kojem bi se nalazio eTwinning logo i poruke ljubavi na jezicima sudionica projekta te na engleskom jeziku. Svi su radni materijali projekta objavljeni na mrežnoj odgojno-obrazovnoj platformi eTwinning.

U prvoj fazi projekta učitelji su putem fotografija te videozapisa predstavili zemlju iz koje dolaze. Drugi je korak bio predstavljanje škola, a treći predstavljanje učenika koji su sudjelovali u projektu. U četvrtoj fazi su učitelji u zajedničku tablicu pisali poruke ljubavi na svojim nacionalnim jezicima, a peta je, završna faza podrazumijevala uređivanje panoa na kojem se nalazio eTwinning logo, radovi učenika te poruke ljubavi na jezicima sudionica projekta te na engleskom jeziku.

Prva aktivnost učenika našeg prvog razreda bilo je crtanje žirafe, glavne junakinje slikovnice „Suli u avanturi – prijateljstvo“ spisateljice Maje Šimleša te zajedničko osmišljavanje poruke ljubavi koju šalje ta priča, a to je da trebamo biti dobri jedni prema drugima. Druga aktivnost učenika bila je izrada modela srca od papira tehnikom origamija, a potom snimanje videa i fotografija kojim su se predstavili. Treća aktivnost je bila crtanje valentinovskih plakata na koje su učenici pisali poruke ljubavi na jezicima zemalja sudionica projekta te na engleskom jeziku. U posljednjoj su aktivnosti učenici naučili koristiti web alat WordArt u kojemu su izradili srca u koja su upisali svoja imena te naziv projekta na engleskom i hrvatskom jeziku.


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika