2020-04-28 00:05:38

Održana Noć knjige

Naša je školska knjižnica ponovno sudjelovala u manifestaciji "Noć knjige" koja se održava 23. travnja povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Budući da je u tijeku nastava na daljinu, knjižničarka je sa zainteresiranim učenicima trećih i četvrtih razreda održala virtualni sastanak pomoću aplikacije Zoom. Na samom početku učenici su odgovorili na pitanje koja im je boja najdraža, a zatim su poslušali pjesmu „Cvijeće je crveno“ koju je napisao Harry Chapin. Uslijedio je razgovor o pjesmi, a potom su učenici, putem dijeljenog ekrana, pogledali i poslušali duhovitu slikovnicu „Pastele u štrajku“ autora Drewa Daywalta. Nakon razgovora o slikovnici, učenici su dobili zadatak da kod kuće nacrtaju nešto po vlastitoj želji, uz uvjet da sve na crtežu bude obojeno neuobičajenim bojama, baš kao što je to učinio glavni protagonist priče, dječak Duncan. Radovi učenika su izloženi na interaktivnoj ploči Padlet. Na kraju je sastanka knjižničarka učenicima pokazala digitalni alat Synesthesia.me pomoću kojeg su mogli vidjeti koje su boje slova njihova imena. Za kraj druženja učenici su dobili poveznicu za digitalne puzzle na kojima se kriju slike naslovnice slikovnice te ovogodišnji službeni letak manifestacije.

Učenici viših razreda u Noći su knjige sudjelovali tako što su tijekom nekoliko dana ostavljali svoje zapise na interaktivnoj ploči Padleta, naslovljenoj „Moj dnevnik u izolaciji."

 https://padlet.com/anciplanci1/cm74sx2ivvxgvlsw

https://padlet.com/anciplanci1/5h8a1rizvv9fryye


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika