2020-09-22 11:29:56

eTwinning projekt "Ja i sva moja lica"

Ove školske godine predstavljamo još jedan međunarodni projekt u koji se uključila naša škola. Riječ je o projektu “Ja i sva moja lica” (Me, Myself & I) koji je nastao  s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih.

Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju, primijeniti trenutno iskustvo kao i učiti o mentalnom zdravlju kroz različite i zanimljive aktivnosti. Također, učenici će imati priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti, koje su osmislili su psihologinja Marija Novoselić iz Osnovne škole Drenje i učitelj informatike Goran Podunavac iz Osnovne škole Popovac, bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I". Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo više od 100 škola iz sedam europskih zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije i Turske.. Iz naše škole u  projekt će se uključiti učenici 6. b razreda i njihova razrednica Verica Šalata te pedagoginja Marija Garić.

Veselimo se suradnji s drugim školama!


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika