2020-11-02 09:50:37

Učenicima 8.b razreda predstavljen međunarodni Erasmus+ projekt p.s. Pokreni solidarnost!

Uz nekoliko eTwinning projekata, naša škola se uključila i u jedan međunarodni Erasmus+ projekt – p.s. Pokreni solidarnost! 

Prilikom prijave na projekt, u početku je bilo planirano da se u projekt uključe učenici izvannastavne aktivnosti Pomladak Crvenog križa, ali kako su na snazi epidemiološke preporuke gdje nema miješanja razrednih skupina, projekt će se ove školske godine provoditi u 8. b razredu.

Cilj projekta je s učenicima obraditi teme solidarnosti, siromaštva, nejednakosti, diskriminacije, ljudskih prava te suvremene svjetske izazove i to kroz obradu fotografija i pisanje osvrta.

Projekt je originalno osmišljen 2002. godine u Francuskoj i od tada se uspješno provodi kao obrazovni odgovor na negativne društvene pojave kao što su rasizam i isključivost. Projekt naglašava važnost suživota različitih ideja, religija, rasa, statusnih grupa i sl. kroz jednostavnu aktivnost slanja učeničkih poruka nepoznatim ljudima u njihovoj zajednici, pomalo poput “poruka u boci”.

Nositelji projekta u Hrvatskoj su Centar za mirovne studije koji sudjeluje u radu  s partnerskim organizacijama iz Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije i Poljske. Koordinator projekta u našoj školi je pedagoginja Marija Garić.

Više informacija o projektu možete vidjeti na web stranici www.fraternity-card.eu , a kako je ova obrazovna akcija izgledala šk. god. 2018./2019. možete vidjeti u kratkom filmiću na ovoj poveznici https://youtu.be/sm8hNbVtoIo .

 


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika