2020-12-06 14:02:56

Obavijest o nastavi na daljinu i samoizolaciji učenika

U nastavku pročitajte važnu obavijest o samoizolaciji učenika te upute o njenom pravilnom provođenju.

Dragi učenici, poštovani roditelji,

obavještavamo vas da su učenici koji idu u 8.b razred od 7.12. u samoizolaciji sve do četvrtka, a na nastavu se vraćaju u petak, 11.12.2020. 

Učenici 5.a, 5.b i 7.a razreda nastavljaju samoizolaciju također do četvrtka, a na nastavu se vraćaju u petak, 11.12.2020. 

Osoba u samoizolaciji treba biti na kućnoj adresi i odvojena od ostalih ukućana u najvećoj mogućoj mjeri.

Ostali ukućani učenika/ce mogu nastaviti ići na posao ili u školu i obavljati najnužnije obaveze. Ukućani trebaju izbjegavati neobavezna druženja, velika okupljanja (rođendani, svadbe, mise...), posjete starijim osobama kao i odlaske u zdravstvene ustanove osim ako je nužno i u dogovoru s izabranim liječnikom.

Najvažnije: u slučaju da dijete ili netko od ukućana dobije simptome kao što su povišena tjelesna temperatura, malaksalost, bolovi u mišićima i kostima, kašalj, glavobolja, grlobolja, gubitak osjeta okusa i mirisa (mogući su i simptomi od strane probavnog sustava) treba se javiti izabranom liječniku u njegovo radno vrijeme te dalje dijete liječnik naručuje na testiranje na COVID-19. Ako se pojave simptomi, a do dolaska nalaza testiranja svi ukućani ostaju kod kuće. Kako se u školi poštuju epidemiološke mjere, mala je vjerojatnost da se netko od djece razboli, no mogućnost postoji te poziva na oprez.

Po završetku samoizolacije, pri povratku u uobičajene aktivnosti, osobito je važno pridržavati se mjera za sprječavanje infekcija (fizički razmak, higijena, nošenje maske), a u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti potrebno je ostati kod kuće.

Molimo Vas, u slučaju da imate neka dodatna važna pitanja nazovite na broj 311-553 radnim danom između 11-13 sati ili pošaljite e-mail na epidemiologija@zjz-pozega.hr ili sanitarni.inzenjeri@zjz-pozega.hr 


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika