2021-03-05 09:53:57

Naši učenici sudjelovali u kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!“ i dalje nastavlja uspješnu kontinuiranu kampanju sadnje stabala u Republici Hrvatskoj, u kojoj je do sada više od 23000 raznovrsnih sudionika diljem Hrvatske zasadilo više od 60000 stabala.

Kampanja 'Tjedan kolektivne sadnja stabala u Hrvatskoj 2021.' održava se u razdoblju 1. ožujka do 7. ožujka na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj.

Park prirode Papuk se priključio kampanji te je u suradnji s učenicima naše škole zasađeno osam stabala na Trgu geoparkova uz upravnu zgradu Javne ustanove Park prirode Papuk.

Sadnja stabala u Parku poklopila se i sa Svjetskim danom divljih vrsta koji se ove godine obilježava pod posebnom temom „Šume i egzistencija: Održavanje ljudi i planeta”. Nekoliko naših učenika 8.a razreda,  predvođeno učiteljicom biologije Kristinom Last ovim su putem dali svoj doprinos pošumljavanju i pružili predivan primjer svojim vršnjacima, ali i ostalima koji možda zanemaruju važnost prirode za budućnost čovječanstva. U sadnji su sudjelovali Antonio i Ivan Ćorić, Ivano Biondić, Antonio Križanović, Emanuel Perašinić i Ivica Zeba, a zasadili su dva stabla trešnje te po jedno stablo jabuke, kruške, marelice, dunje i višnje.

Nakon sadnje učenici su, uz stručno vodstvo, obišli Kuću panonskog mora.

 

 

 


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika