2021-06-14 09:39:51

lDovršen eTwinning projekt "Rastimo zajedno kroz umjetnost"

Uspješno završen još jedan eTwinning projekt  - „Rastimo zajedno kroz umjetnost“ u kojem su sudjelovali učenici 4. razreda matične škole i učenici 5.b razreda.

Tijekom godine učenici su, uz vodstvo i koordinaciju pedagoginje Marije Garić, sudjelovali u međunarodnom projektu „Rastimo zajedno kroz umjetnost“. Autorice projekta su Fadila Zoranić i Željka Milošević Paro iz Škole likovnih umjetnosti u Splitu, a projekt je bio predviđen za djecu i mlade u dobi od 4 do 18 godina, na području Europe.
Ideja je bila da se djeca i mladi izraze kroz različita područja osobnog razvoja (ja, moji vršnjaci i ja, moja obitelj i ja, društvo i ja…) različitim umjetničkim oblicima: likovnost, književnost, glazba, ples ...

Ciljevi su projekta bili osobni razvoj i rast, razvijanje tolerancije i razumijevanje različitosti, istraživanjem različitih kultura, razmjena iskustava, izražavanje sebe, nova poznanstva – kroz kreativni rad u nekom umjetničkom području.

Projekt se provodio obilježavanjem značajnijh datume te provođenjem raznih aktivnosti na satovima razrednika, a koje su proizašle iz kurikuluma međupredmetne teme Osobni i socijalni razvoj.

Na kraju projekta svi su dobili Certifikat kao potvrdu o sudjelovanju, a voditeljica se projekta nada i EU oznaci kvalitete.

 


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika