2021-06-15 08:30:14

Katarina Sliško nagrađena za likovni rad na natječaju "Kreativni i neovisni"

Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije su povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do  15. prosinca 2020. devetu godinu za redom raspisali natječaj "Kreativni i neovisni".

 Natječaj  je bio namijenjen učenicima od petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonsko županije za izradu likovnih radova, plakata, instalacija, fotografija ili jednominutnog filma na temu: Što različite ovisnosti čine pojedincu, obitelji ili društvu?, Imam(o) stav i kažemo(o) NE! te prema vlastitom izboru u dogovoru s mentorom iz područja ovisnosti ili zaštite mentalnog zdravlja.

Na natječaju je sudjelovalo 14 škola s područja naše županije, a Zavod za javno zdravstvo  PSŽ osigurao je novčana sredstva (bonovi za DM) za  nagrađene učenike, dok je Požeško-slavonska županija osigurala novčana sredstva za škole (1.000,00 kn).

Učenica naše škole, osmašica Katarina Sliško, osvojila je 3. mjesto s likovnim radom pod nazivom „Sami sebi krivi“. Katarini  je ovo još jedan poticaj i motivacija za daljnje školovanje koje planira nastaviti u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku.

 


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika