2021-12-08 11:58:28

Medni dan u našoj školi

7.12., na dan svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, učenici su prvih razreda obilježili Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka 2021.

Riječ je o programu koji se provodi u svim osnovnim školama u Republici Hrvatskoj. Svaki je učenik prvog razreda dobio promotivni paket koji čini promotivna vrećica i edukativna brošura „Pčelica Jelica i medo Edo“ te med pakiran u Nacionalnu staklenku za med. Kroz edukativnu prezentaciju te navedenu slikovnicu učenici su naučili nešto o nastanku meda, pčelarstvu i mednim proizvodima.

Učiteljica Ivana Glavaš je sa svojim učenicima temu meda obradila kroz integrirani dan; za vrijeme Hrvatskog jezika odvijalo se globalno čitanje (kratke rečenice s poznatim slovima i sličicama vezane uz temu), razgovor o pročitanom, bojanje sličica uz popratni opis istih. Pod satom Matematike rješavali su se zadatci riječima u kojima su učenici brojali pčelice i košnice  (ponovili su brojeve do 5, crte i točke) Tijekom Sata razrednika učiteljica je prikazala uvodnu prezentaciju o medu, uslijedio je razgovor o sličicama: što su pčele, što one rade, upoznavanje s pojmovima matica, trut, saće. Učenici su potom crtali košnicu, uz uporabu flomastera i kolaža.

U prvom razredu Područne škole Biškupci učiteljica je Jasna Šarić svojim učenicima prikazala prezentaciju o medu, pročitali su slikovnicu, razgovarali o pročitanom te riješili zadatke, a potom su slikali pčele i med.

Učiteljica Marija Raucher svojim je jučenicima pročitala slikovnicu, a potom su rješavali zadatke vezane uz pročitano.


Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika