preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika

 > Naslovnica
Posljednje vijesti

Projektni dan – Olimpijada starih sportova

Autor: Ana Marinić, 12. 4. 2022.

Dana 8. travnja 2022. održao se drugi dan školskog projekta Zdravlje – Olimpijada starih sportova na kojoj su sudjelovali učenici od 1. do 8. razreda.

Dan je započeo okupljanjem učenika na igralištu gdje su se održale sportske aktivnosti za učenike predmetne nastave uz nastavnike i razrednike dok su učenici razredne nastave svoje natjecanje odradili u školskoj sportskoj dvorani pod vodstvom  svojih učiteljica. 

Učenici su u međuvrememenu imali pauze i zdravi povrtni doručak kako bi naučili važnost zdrave prehrane i kako bi uspješno, s puno snage i unesenih vitamina, odradili sve sportske aktivnosti.

Olimpijadu starih sportova osmislila je i organizirala Ivana Hofman, nastavnica tjelesne i zdravstvene culture, koja je izjavila: ,, Kao organizator zadovoljna sam cijelim projektom. Moj je osobni cilj dana postignut, a to je da sudjeluju svi učenici, učitelji i nastavnici te ostali djelatnici škole. Svatko je dao svoj obol ovom danu.”

Učenici od 5. do 8. razreda natjcali su se u pet različitih disciplina:

1.  Skakanje u vrećama - cilj je aktivnosti bio da učenici jedan iza drugoga sunožno skaču u vreći trudeći se ostvariti što bolje vrijeme i  time ostvariti što bolji plasman za svoj razred.

2. Tačkanje lopti -  tačkama su prevozili određeni broj lopti od točke A do točke B. Aktivnost se odrađivala dok ju nisu odradili svi učenici pojedinog razreda. Tijekom aktivnosti mjerilo se vrijeme od prvog do posljednjeg učenika, a na samom kraju postignuto vrijeme dijeli se s brojem učenika kako bi se dobila aritmetička sredina.

3. Prenošenje kukuruza u čašici - učenici su malom čašom prenosili dva kilograma kukuruza iz jedne kante u drugu, a cilj je aktivnosti bio da se ta dva kilograma prenesu u što kraćem vremenskom roku pa se na kraju aktivnosti ponovno računala aritmetička sredina.

4.Kuglanje- učenici su medicinkom gađali čunjeve, upisivao se broj srušenih čunjeva iz jednog bacanja.  Svi su se srušeni čunjevi zbrajali te potom dijelili s brojem učenika, a aritmetička sredina dobivena na samom kraju aktivnosti određivala je plasman određenog razreda.

5. Bacanje obruča- bacanje obruča bila je posljednja aktivnost učenika predmetne nastave. Aktivnost su odrađivali na način da su bacali obruče na stalak i ostvarivali određeni broj bodova napisan na stalku. Na kraju su se svi postignuti brojevi zbrajali.

 

POREDAK UČENIKA PREDMETNE NASTAVE OD 1. DO 8. MJESTA:

1. Najboji rezultat i prvo mjesto ostvarili su učenici 7.a razreda. Drugo su mjesto ostvarili učenici 6.a razreda, a treće učenici 8.b razreda.

Poredak ostalih razreda: 4.mjesto - učenici 7.b razreda; 5.mjesto – učenici 6.b razreda; 6.mjesto – učenici 8.a razreda; 7.mjesto – učenici 5.a razreda; 8.mjesto – učenici 5. Razreda.

Učenici od 1. do 4. razreda natjecali su se u pet disciplina:

1.  Poligon prepreka- poligon su učenici prelazili uz poznate aktivnosti kao što su skokovi, provlačenja i slično... Također se mjerilo  vrijeme odrađivanja zadatka od prvog do posljednjeg učenika.

2. Prenošenje loptice u žlici

3. Žaba

4. Kuglanje

5. Loptice u boji

 

POREDAK UČENIKA OD 1. DO 10 MJESTA:

1.  Najbolji rezultat i prvo mjesto ostvario je 3. razred iz Velike. Drugo je mjesto osvojio 3. razred Područne škole Biškupci, a treće mjesto 2. razred Područne škole Biškupci.

Poredak ostalih razreda – 4.mjesto - 4. razred, PŠ Biškupci; 5.mjesto - 2. razred, Velika; 6. mjesto - 4. razred, PO Toranj; 7.mjesto - 4. razred, Velika; 8.mjesto - 1. razred, PŠ Biškupci; 9.mjesto - 1. razred, Velika i 10.mjesto -  4. razred, PO Radovanci

Nagrade su se dodjeljivale za najbolji razred u dvije kategorije – za učenike razredne I predmetne nastave.

                                                                                         Napisala: Vanesa Franić, 7.b

 

 
NASTAVA NA DALJINU

 

 

 

Tražilica
RASPORED ZVONA
e-Dnevnik

E-dnevnik

Školska knjižnica

   

Školska knjižnica na Facebooku

Školska knjižnica
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Što radite u slobodno vrijeme?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 10. 2011.

Ukupno: 489492
Ovaj mjesec: 1571
Ovaj tjedan: 118
Danas: 10
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika / Trg bana Josipa Jelačića 7, HR-34330 Velika / os-igkovacic-velika.skole.hr / ured@os-igkovacic-velika.skole.hr
preskoči na navigaciju