preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika

 > Naslovnica
Posljednje vijesti

Preventivni program „Ljubav u pokretu"

Autor: Ana Marinić, 1. 4. 2019.

UČENICI UNAPREĐUJU ŽIVOTNE VJEŠTINE

Program „Ljubav u pokretu“ provodi se u Republici Hrvatskoj od 2014. godine, a od ove je školske godine i naša škola uključena u njegovu realizaciju. Važno je istaknuti da smo jedina škola u županiji koja na ovakav način radi s djecom.

Voditeljica i koordinatorica programa u našoj školi je pedagoginja Marija Garić, koja je prethodno prošla potrebnu edukaciju. U provođenje je programa uključeno deset učenika iz 5.a, 6.a i 6.b razreda. O svemu su upoznati i članovi Učiteljskog vijeća, kao i roditelji učenika. Rad s učenicima se odvija kroz dvanaest radionica koje se održavaju jednom tjedno ( počevši od početka 2. polugodišta ).

Program za djecu i mlade „Ljubav u pokretu“ osmišljen je s namjerom da potiče razvoj potencijala djece. Na zabavan način, integrativno – ekspresivnim pristupom, kod djece se stimulira socio – emocionalni razvoj te kognitivni i motorički razvoj. Kroz igru, glumu, ples i pokret, likovne aktivnosti, rješavanje problemskih situacija, smijeh te diskusiju i zabavu, djeca unaprjeđuju vještine temeljne za sretan i uspješan život.

Program „Ljubav u pokretu“ svoje uporište za provedbu ima u programima i propisima Ministarstva znanosti i obrazovanja – u zdravstvenom odgoju, građanskom odgoju i preventivnim programima.

Autorica programa je Gordana Asja Galetić, mag. paed. soc, psihoterapeutkinja, a partneri u pokretanju su Centar za osobni i profesionalni razvoj „Sreća“ iz Rijeke,  Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ i Agencija za odgoj i obrazovanja, viša savjetnica Luči Lončar, prof. Program je u potpunosti financiran od strane države – Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku; Ministarstvo znanosti i obrazovanja i  Ministarstvo zdravstva.

U rad projekta ove je godine bilo uključeno deset učenika petog i šestog razreda: Emanuela Grgić ( V. a ), Lamia Sabo ( V. a ), Nikolina Štiglić ( V.a ), Iva Zeba Zec ( V.a ), Lucija Adžić ( VI.a ), Irma Andrijević ( VI. a ), Veronika Tomić ( VI. a ), Klara Kapl ( VI. b), Ivan Lukić ( VI. b ) i Maria Romić ( VI. b ). Projekt je završen 15. travnja 2019. godine izradom aloha ogrlice.

Emocionalni razvoj učenika

Likovne aktivnosti

Pokretom izrazimo osjećaje

Plesom se unaprjeđuju životne vještine

Rješavanje problemskih situacija

Završna aktivnost - izrada aloha ogrlica

 

 
NASTAVA NA DALJINU

 

 

 

Tražilica
RASPORED ZVONA
e-Dnevnik

E-dnevnik

Školska knjižnica

   

Školska knjižnica na Facebooku

Školska knjižnica
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Anketa
Što radite u slobodno vrijeme?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 10. 2011.

Ukupno: 489530
Ovaj mjesec: 16
Ovaj tjedan: 156
Danas: 16
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Velika / Trg bana Josipa Jelačića 7, HR-34330 Velika / os-igkovacic-velika.skole.hr / ured@os-igkovacic-velika.skole.hr
preskoči na navigaciju