Objava

Učenici sudjelovali u Europskom školskom sportskom danu

28. rujna 2024. | Vijesti

Europski školski sportski dan (ESSD) je međunarodni školski dan posvećen zabavi, zajedničkoj igri i promicanju tjelesne aktivnosti i zdravlja za sve.

Sportski je dan prilika za poticanje učenika na aktivnost u sklopu kampanje #BeActive, te njihovo motiviranje da postanu ambasadori i zagovornici zdravog načina života i dobre forme. Sportski je dan jedan od odgovora Europske komisije na zabrinjavajući pad bavljenja sportom i fizičkom aktivnosti u svim državama članicama.

Mnoga istraživanja pokazuju da aktivnim načinom života, uz zabavu i zajedničke sportske aktivnosti učenici postaju zdraviji, koncentriraniji, lakše i efikasnije uče čime postižu bolje rezultate u školi, postaju tolerantniji i uključeniji u društvo.

Organizacija se temelji na volontiranju te zahtijeva podršku škola i lokalnih zajednica. Škole koje sudjeluju u ovoj inicijativi postaju dijelom pokreta #BeActive koji sponzorira Europska komisija.

I u našoj je školi obilježen europski tjedan sporta; školu su posjetili košarkaški treneri Dario Rich i Filip Kojanović koji su odradili ogledne treninge s učenicima viših razreda dok su učenici nižih razreda proveli vrijeme na vanjskim terenima u raznim momčadskim i štafetnim igrama sa svojim nastavnicima TZK uz asistenciju učiteljica. Učenicima se jako vidio ovaj dan bez udžbenika, a proveden u druženju, zabavnim aktivnostima i natjecanjima!

Skip to content